2023-10-25 05:00Pressmeddelande

Jämtlands julöl - en svensk julbordstradition!

julöl fokus

1 november står för dörren och årets julöl landar då på Systembolagets hyllor i hela landet. En kär tradition i Pilgrimstad och en svensk julölsklassiker - sedan 1997. 

Jämtlands Julöl har sedan 1997 varit en kär tradition både för Jämtlands Bryggeri och för många julfirande svenskar. Idag är ölet en svensk klassiker på mångas julbord. Jämtlands Julöl är en ale på 6,5 % med en mörkt rödbrun färg som är framtagen för att ge en fin julkänsla och för att passa till julbordets alla delikatesser. Ölet har en maltig smak med liten sötma, inslag av vörtbröd, torkade aprikoser, kryddor, pomerans och knäck.

”Det årliga julölssläppet är en stor händelse på bryggeriet i Pilgrimstad och vi ser fram emot det lika mycket varje år. Det har blivit till en kär tradition genom åren. Och att kalla det tradition är ingen underdrift – Jämtlands Julöl har släppts varje år sedan 1997. Jag törs också säga det år efter år, att våra bryggare gör ett utomordentligt gott jobb, och vårt julöl är lika gott i år som alltid. Förra året fick vi fantastiskt fina omdömen för julölet och det blir vi såklart otroligt glada för – framför allt är det ett fint betyg till våra duktiga bryggare!” Anders Thelenius, VD Jämtlands Bryggeri

Jämtlands Julöl ingår i Systembolagets fasta julsortiment och finns tillgänglig fr.o.m 1 november i alla butiker. Ölet finns också som folköl, 3,5 % i dagligvaruhandeln i Jämtland/Härjedalen samt i utvalda butiker i övriga landet.

Produktfakta Jämtlands Julöl
Artikelnummer:
11382
Ölstil:
Strong Ale
Färg:
Mörk, rödbrun färg med lattevitt skum
Doft:
Tydlig doft av rostad malt, inslag av torkad frukt och mörk sirap
Smak:
Tydlig maltsmak med mycket rostade toner, inslag av torkad frukt och mörkt vörtbröd. Avslutande välbalanserad beska.
Malt:
Ale malt, Havre, Karamellmalt, Crystal malt, Chokladmalt
Humle:
Hallertau northern brewer, Challenger, East kent golding, Cascade, Styrian goldings, Bramling cross
Serveringstemperatur:
14-16 grader
Alkoholhalt:
6,5 %
Volym:
330 ml
Pris:
25.90 kr

Läs mer:
Produktsida Jämtlands Bryggeri
Produktsida Systembolaget.se

För mer information kontakta:
Alexandra Lindgren, Content Manager & Försäljning
Tel: 0706-78 17 09
E-post: alexandra.lindgren@jamtlandsbryggeri.se


Om Jämtlands Bryggeri

Sveriges mest prisbelönta bryggeri. Jämtlands Bryggeri är en av pionjärerna när det gäller svensk hantverksöl och har sedan starten 1996 bryggt öl i Pilgrimstad, 3 mil sydost om Östersund. Bryggeriet har 9 anställda och årsproduktionen uppgår till ca 500 000 liter. Sortimentet består av drygt 20 ölsorter, varav en handfull är säsongsöl.


Kontaktpersoner

Alexandra Lindgren
Content Manager & Sales
Alexandra Lindgren