2022-08-18 04:30Pressmeddelande

Troll - en Cold IPA från Jämtlands Bryggeri

Troll_burk_skog

Jämtlands Bryggeri utökar nu sortimentet med ytterligare ett burktappat öl. Troll - en krispig och fräsch Cold IPA.

Efter ett fint mottagande av Huldra, kommer nu Jämtlands Bryggeris andra öl på burk - Troll. En härligt krispig och fräsch Cold IPA med tydlig humlekaraktär. Smaken är humlearomatisk med en lätt maltkropp och tydlig fruktighet och möts upp av doften som är lätt maltig med tydliga inslag av tropisk frukt. Här har den friska och klara jämtländska hösten fått utforma burkens etikett och gammal folktro fått ta plats och namnge även det här ölet. Jämtlands Bryggeri presenterar stolt; Troll.

- Troll blir vårt andra öl på burk och en härlig uppföljare till Huldra. En fräsch, lätt och krispig Cold IPA, och en stil som jag tror kommer gå hem hos många. Även här har vi fått in det jämtländska i burkens utseende med naturen i fokus, och det känns extra kul efter en sommar när Jämtland har varit extra uppmärksammat! Att våra bryggare har bryggt en fantastiskt god öl - återigen, gör mig såklart väldigt stolt även över detta släppet. Anders Thelenius, VD Jämtlands Bryggeri.

Produkten lanseras i Systembolagets lokala & småskaliga sortiment 5 september och kommer också att vara styckvis beställningsbar över hela landet.

Produktfakta Jämtlands Troll:
Artikelnummer: 38130
Ölstil: Cold IPA
Färg: Ljus, gyllene färg med vitt skum.
Doft: Lätt maltig doft med tydliga inslag av tropisk frukt.
Smak: Krispig, humlearomatisk smak, lätt maltkropp och tydlig fruktighet
Malt: Pale Ale Malt
Humle: Hallertau Northern Brewer, Galaxy, Citra, Mosaic
Serveringstemperatur: 10-12 grader
Passar till: Asiatiska rätter med fisk och skaldjur
Alkoholhalt: 5,2 %
Volym: 330 ml
Pris: 29.90 kr (+ pant)

Läs mer:

https://www.systembolaget.se/produkt/ol/jamtlands-bryggeri-3813015/

https://jamtlandsbryggeri.se/vara-ol/troll 

För mer information kontakta:
Johanna Wirsén, marknadschef
Tel: 070-335 51 54
E-post: johanna.wirsen@jamtlandsbryggeri.se


Om Jämtlands Bryggeri

Sveriges mest prisbelönta bryggeri. Jämtlands Bryggeri är en av pionjärerna när det gäller svensk hantverksöl och har sedan starten 1996 bryggt öl i Pilgrimstad, 3 mil sydost om Östersund. Bryggeriet har 9 anställda och årsproduktionen uppgår till ca 900 000 liter. Sortimentet består av drygt 20 ölsorter, varav en handfull är säsongsöl.