2024-04-16 05:00Pressmeddelande

Möt våren med Ananas IPA!

ananas-ipa-miljö

Den 6 maj är det dags för Jämtlands Bryggeri att lansera Jämtlands Ananas IPA. Ett exotiskt släpp från ett klassiskt svenskt hantverksbryggeri - och ett passande öl att möta vår och sommar med.

Jämtlands Ananas IPA lanseras under maj månads första dagar och är ett passande öl att möta våren och sommaren med. Ölet blir dessutom en lillasyster och ett spännande komplement till ett av bryggeriets mest populära öl; Mango IPA.

”För exakt 4 år sedan, i maj 2020 släppte vi Mango IPA på Systembolagets hyllor och ölet har under dessa år blivit ett av våra mest populära. Likt då är basen även denna gång en klassisk IPA, med rikliga mängder amerikansk humle som i sina tropiska dofter och smaker mer än väl matchar den tillsatta ananasen. Jag tror personligen att det här kommer vara ett öl som passar väl under både vår och sommar och ser fram emot att avnjuta en kall Ananas IPA i solen på altanen.” Anders Thelenius, VD Jämtlands Bryggeri 

Jämtlands Ananas IPA lanseras i Systembolagets tillfälliga och lokala sortiment den 6 maj och finns också tillgänglig som styckvis beställningsvara över hela landet. 

Produktfakta Ananas IPA
Artikelnummer: 31181 
Ölstil: India Pale Ale
Färg: Ljus, halmgul färg
Doft: Fruktig, humlearomatisk med inslag av tropiska frukter 
Smak: Tydliga humletoner med inslag av ananas, citrus, ljust bröd, örter och med viss fruktsötma
Malt: Cara, Low Colour Maris Otter, Vienna
Humle: Cascade, Citra, Magnum, Mosaic
Serveringstemperatur: 8-10 grader
Alkoholhalt: 5,1%
Volym: 330 ml
Pris: 26.90 kr

Läs mer om Ananas IPA:

Systembolagets Produktsida Ananas IPA

Jämtlands Bryggeri Ananas IPA hemsida

För mer information kontakta:
Alexandra Lindgren Jansson, Content Manager & Försäljning
Tel: 0706-78 17 09
E-post: alexandra.lindgren@jamtlandsbryggeri.se

 


Om Jämtlands Bryggeri

Sveriges mest prisbelönta bryggeri. Jämtlands Bryggeri är en av pionjärerna när det gäller svensk hantverksöl och har sedan starten 1996 bryggt öl i Pilgrimstad, 3 mil sydost om Östersund. Bryggeriet har 9 anställda och årsproduktionen uppgår till ca 500 000 liter. Sortimentet består av drygt 20 ölsorter, varav en handfull är säsongsöl.


Kontaktpersoner

Alexandra Lindgren
Content Manager & Sales
Alexandra Lindgren