2022-11-16 06:00Pressmeddelande

Jämtlands Winter Ale is coming!

WinterAle_studio

Nu släpper Jämtlands Bryggeri åter igen ett nytt öl. Årets sista nyhet; Jämtlands Winter Ale, en kryddad öl med värme och styrka. 

Jämtlands Winter Ale är bryggeriets sjätte och sista nyhet för i år. Det är en mörk ale med tydliga smaker av malt, torkad frukt och kryddor med en välbalanserad beska. Doften är aromatiskt kryddig med inslag av torkade frukter. Perfekt för kalla kvällar framför brasan eller som en härlig öl till vinterns ostbrickor.

"Vårt årliga julölssläpp har precis varit, men lite nytt för i år är att Jämtlands Winter Ale blir årets sista släpp. En nyhet med trygga och kända smaker men med en härlig twist. En kryddad ale som passar perfekt under de kallare vintermånaderna. Jag vet att våra bryggare i vanlig ordning har lagt ner ett jättejobb för att Winter Ale ska bli ett fint avslut på ett år av många ölnyheter." Anders Thelenius, VD Jämtlands Bryggeri

Jämtlands Winter Ale släpps 5 december och ingår i Systembolagets lokala & småskaliga sortiment i Jämtland/Härjedalen och är styckvis beställningsbar över hela landet.

Produktfakta Jämtlands Winter Ale
Artikelnummer:
38556
Ölstil:
Strong Ale
Färg:
Mörk, rödbrun.
Doft:
Tydlig doft av rostad malt, kryddor och inslag av torkad frukt.
Smak:
Tydlig maltsmak med mycket rostade toner, inslag av torkad frukt och kryddor. Avslutande välbalanserad beska.
Malt:
Ale malt, Karamellmalt, Crystal red, Crystal dark, Chokladmalt
Humle:
Challenger, East kent golding, Cascade,
Serveringstemperatur:
12-14 grader
Alkoholhalt:
6,5 %
Volym:
330 ml
Pris:
26,90 kr 

Läs mer:

Produktsida Jämtlands Bryggeri hemsida

Systembolaget Produktsida

För mer information kontakta:
Alexandra Lindgren, Content Manager & Försäljning
Tel: 0706-78 17 09
E-post: alexandra.lindgren@jamtlandsbryggeri.se


Om Jämtlands Bryggeri

Sveriges mest prisbelönta bryggeri. Jämtlands Bryggeri är en av pionjärerna när det gäller svensk hantverksöl och har sedan starten 1996 bryggt öl i Pilgrimstad, 3 mil sydost om Östersund. Bryggeriet har 9 anställda och årsproduktionen uppgår till ca 600 000 liter. Sortimentet består av drygt 20 ölsorter, varav en handfull är säsongsöl.