2023-01-20 06:00Pressmeddelande

Jämtlands President - Republikens hyllning får nytt utseende

bild_president_med_emblem

Nu lanserar Jämtlands Bryggeri en nyhet - men inget nytt öl. Jämtlands President har fått sig ett ansiktslyft. En hyllning till Republiken och dess nya president; Eva Röse.

Jämtlands President har sedan första bryggningen 1996 prytts av Ewert Ljusbergs ansikte och skapades till en början som en festivalöl till Storsjöyran, som i år firar 40 år. Ölet har därefter hängt kvar som en av bryggeriets klassiker och är ett av de öl som Systembolaget haft längst i sitt sortiment. En ljus välbalanserad lageröl som fungerar utmärkt som törstsläckande sällskapsöl eller till rätter av fisk eller ljust kött.

"Att vi lanserar ett nytt öl är alltid lika spännande, men här gör vi lite tvärtom; En icke-lansering men ändå en nyhet!  Vårt allra första öl, som i år har hängt med i 27 år, får för första gången någonsin ett nytt ansikte på sin etikett. Samma klassiska öl men med Eva Röse istället för Ewert Ljusberg som frontperson för vår fantastiska Republik. Vi tror såklart att förändringen kommer välkomnas av såväl patriotiska jämtlänningar som av gemene man. Ölet är en lättdrucken pilsner som passar till många tillfällen och som kommer att må bra av att få ett ansiktslyft. Man blir aldrig för gammal för förändring!" Anders Thelenius, VD Jämtlands Bryggeri

Jämtlands President med sin nya etikett kommer att finnas på Systembolagets hyllor fr.o.m. mitten av januari 2023. Ölet ingår i Systembolagets lokala & småskaliga sortiment i Jämtland/Härjedalen och är styckvis beställningsbar över hela landet.

Produktfakta Jämtlands President
Artikelnummer:
30965
Ölstil:
Ljus lager
Färg:
Lätt halmgul med vitt lätt skum.
Doft:
Lätt brödig och maltig doft med inslag av milda honungstoner och blommiga toner av citrus.
Smak:
Ren, maltig karaktär med lätta smaker av knäckebröd och en medelstor välbalanserad beska. 
Malt:
Lagermalt
Humle:
Hallertau Northern Brewer, Spalt, Styrian Goldings
Serveringstemperatur:
8-10 grader
Alkoholhalt:
5,2 %
Volym:
330 ml
Pris:
24,10 kr 

Läs mer:

Produktsida Jämtlands Bryggeri hemsida

Systembolaget Produktsida

För mer information kontakta:
Alexandra Lindgren, Content Manager & Försäljning
Tel: 0706-78 17 09
E-post: alexandra.lindgren@jamtlandsbryggeri.se


Om Jämtlands Bryggeri

Sveriges mest prisbelönta bryggeri. Jämtlands Bryggeri är en av pionjärerna när det gäller svensk hantverksöl och har sedan starten 1996 bryggt öl i Pilgrimstad, 3 mil sydost om Östersund. Bryggeriet har 9 anställda och årsproduktionen uppgår till ca 700 000 liter. Sortimentet består av drygt 20 ölsorter, varav en handfull är säsongsöl.


Kontaktpersoner

Alexandra Lindgren
Content Manager & Sales
Alexandra Lindgren