2022-10-14 05:00Pressmeddelande

Jämtlands Julöl, en svensk klassiker - sedan 1997

Julöl med glas

Årets julöl landar snart på Systembolagets hyllor över hela landet. En kär tradition i Pilgrimstad och en svensk julölsklassiker - sedan 1997. 

Jämtlands Julöl är en kär tradition och är idag en svensk klassiker på mångas julbord. Ölet är en ale på 6,5 % med en mörkt rödbrun färg som är framtagen för att för att ge en fin julkänsla och för att passa till julbordets delikatesser. Den har en maltig smak med liten sötma, inslag av vörtbröd, torkade aprikoser, kryddor, pomerans och knäck.

"Vårt årliga julölssläpp är en händelse som vi ser fram emot lika mycket varje år, då det är en trygg och framförallt god och smakfull tradition hos oss i Pilgrimstad. Tradition kan vi absolut kalla det, vårt julöl jubilerar då det nu har gått 25 år sedan den första julölstappningen. Jag vet att våra bryggare har lagt ner ett jättejobb för att årets utgåva ska vara minst lika bra som tidigare. Förra året fick vi väldigt fina omdömen för vårt julöl och jag blir så otroligt glad över det, då det är det bästa betyg våra bryggare kan få." Anders Thelenius, VD Jämtlands Bryggeri

Jämtlands Julöl ingår i Systembolagets julsortiment och finns tillgänglig i alla butiker över hela landet. Den finns också som folköl, 3,5 % i dagligvaruhandeln i Jämtland/Härjedalen samt i utvalda butiker i övriga landet.

Produktfakta Jämtlands Julöl
Artikelnummer:
11382
Ölstil:
Strong Ale
Färg:
Mörk, rödbrun färg med lattevitt skum
Doft:
Tydlig doft av rostad malt, inslag av torkad frukt och mörk sirap
Smak:
Tydlig maltsmak med mycket rostade toner, inslag av torkad frukt och mörkt vörtbröd. Avslutande välbalanserad beska.
Malt:
Ale malt, Havre, Karamellmalt, Crystal malt, Chokladmalt
Humle:
Hallertau northern brewer, Challenger, East kent golding, Cascade, Styrian goldings, Bramling cross
Serveringstemperatur:
14-16 grader
Alkoholhalt:
6,5 %
Volym:
330 ml
Pris:
24.90 kr

Läs mer:
https://jamtlandsbryggeri.se/v...
https://www.systembolaget.se/produkt/ol/jamtlands-julol-1138203/

För mer information kontakta:
Alexandra Lindgren, Content Manager & Försäljning
Tel: 0706-78 17 09
E-post: alexandra.lindgren@jamtlandsbryggeri.se


Om Jämtlands Bryggeri

Sveriges mest prisbelönta bryggeri. Jämtlands Bryggeri är en av pionjärerna när det gäller svensk hantverksöl och har sedan starten 1996 bryggt öl i Pilgrimstad, 3 mil sydost om Östersund. Bryggeriet har 9 anställda och årsproduktionen uppgår till ca 600 000 liter. Sortimentet består av drygt 20 ölsorter, varav en handfull är säsongsöl.


Kontaktpersoner

Alexandra Lindgren
Content Manager & Sales
Alexandra Lindgren