2021-11-12 07:30Pressmeddelande

Jämtlands Julöl – en klassiker med uppdaterad design!

Julöl med glas

Nu är det äntligen dags för julölslansering igen. Jämtlands julöl har funnits med ända sedan 1997, så epitet julölsklassiker känns onekligen relevant i sammanhanget. 

Detta år är etiketten med det jämtländska Sjöodjuret uppdaterad med ett modernare typsnitt och varma röda julfärger. Självklart finns illustrationen med Storsjöodjuret kvar för att man ska känna igen flaskan på hyllan. 

Jämtlands Bryggeris julöl är en ale på 6,5 % med en mörkt rödbrun färg som är framtagen för att ge en fin julkänsla och för att passa till julbordets delikatesser. Den har en maltig smak med liten sötma, inslag av vörtbröd, torkade aprikoser, kryddor, pomerans och knäck.

– Årets version av vårt julöl känns väldigt fräscht av flera skäl. Den nya lite modernare etikettdesignen höjer julkänslan ytterligare och jag vet att våra bryggare verkligen lagt ner ett jättejobb för att årets utgåva ska vara minst lika bra som tidigare. Förra året fick vi väldigt fina omdömen om vårt julöl och jag blir så otroligt glad över det, då det är det bästa betyg våra duktiga bryggare kan få, säger Anders Thelenius, VD Jämtlands Bryggeri.

Jämtlands Julöl ingår i Systembolagets julsortiment och finns tillgänglig i alla butiker över hela landet. Den finns också som folköl 3,5% i dagligvaruhandeln i Jämtland/Härjedalen samt i utvalda butiker i övriga landet.

Jämtlands Julöl, 330 ml, art nr 11382, pris 23:90 kr

Läs mer:
https://jamtlandsbryggeri.se/v...
https://www.systembolaget.se/p...

För mer information kontakta:
Johanna Wirsén, marknadschef
Tel: 070-335 51 54
E-post: johanna.wirsen@jamtlandsbryggeri.se


Om Jämtlands Bryggeri

Sveriges mest prisbelönta bryggeri. Jämtlands Bryggeri är en av pionjärerna när det gäller svensk hantverksöl och har sedan starten 1996 bryggt öl i Pilgrimstad, 3 mil sydost om Östersund. Bryggeriet har 9 anställda och årsproduktionen uppgår till ca 900 000 liter. Sortimentet består av drygt 20 ölsorter, varav en handfull är säsongsöl.


Kontaktpersoner

Anders Thelenius
VD
Anders Thelenius