2019-02-04 13:00Pressmeddelande

Jämtlands Bryggeri brygger en lokal Ekologisk VM-öl

null

Jämtlands län kommer genom Åre och Östersund att stå värd för två Världsmästerskap under februari och mars: Alpina VM i Åre och Skidskytte VM i Östersund. 

Båda arrangemangen satsar hårt på att bli de mest hållbara VM-tävlingarna någonsin. Då vill Jämtlands Bryggeri dra sitt strå till stacken genom att brygga sin första ekologiska öl. VM-ölen kommer att finnas på utvalda restauranger och pubar i länet under de två månader som de båda Världsmästerskapen pågår.

”Då vi haft ett supporteravtal med WCR 2019 under några år så kom idén med en lokalt bryggd VM-öl fram rätt tidigt. Att vi dessutom valt att brygga vår första ekologiska öl för ändamålet känns helt naturligt då satsningen på hållbara VM-arrangemang genomsyrar båda världsmästerskapen. Det känns också väldigt kul att kunna erbjuda tillresta besökare och alla Jämtar en lokalt bryggd VM-öl under VM-perioden", säger Anders Thelenius, VD Jämtlands Bryggeri.

Kontakt
Anders Thelenius, VD
Tel: 070-676 94 86
E-post: anders.thelenius@jamtlandsbryggeri.se


Om Jämtlands Bryggeri

Jämtlands Bryggeri är en av pionjärerna när det gäller svensk hantverksöl och har sedan starten 1996 bryggt öl i Pilgrimstad, 3 mil sydost om Östersund. Bryggeriet har 9 anställda och årsproduktionen uppgår till ca 900 000 liter. Sortimentet består av drygt 20 ölsorter, varav en handfull är säsongsöl.


Kontaktpersoner

Anders Thelenius
VD
Anders Thelenius