2017-03-27 14:14Pressmeddelande

Guld till Jämtlands Bryggeri på Öl & Whiskymässan i Göteborg

null

Jämtland Bryggeri prisas för sina öl igen. Den här gången är det Jämtlands IPA som vunnit guld.

Det var vid den stora Öl & Whiskymässan i Göteborg den 24-25 mars som en branschjury, bestående av 19 certifierade öldomare, röstade fram Jämtlands IPA som den bästa ölen i kategorin IPA (Inda Pale Ale). Blindtesterna genomfördes den första mässdagen och tävlingen är numera Nordens största öltävling räknat i antal medverkande ölsorter.

– Vi är fantastiskt glada över vinsten i en enormt tuff konkurrens och för oss är det naturligtvis ett erkännande att vi fortfarande efter 20 år är bland de bästa bryggerierna i Sverige, säger Jämtlands Bryggeris VD Anders Thelenius.

– Sedan starten 1996 har vi vunnit nästan 140 medaljer för våra olika öl och vår IPA är idag en av Sveriges mest sålda öl i den populära IPA-kategorin. Att den är riktigt god och omtyckt har vi nu verkligen fått ett fint kvitto på, fortsätter han.

En del i bryggeriets utveckling är att alltid hålla högsta möjliga kvalitet på de olika öltyper som tas fram. Genom att medverka i oberoende öltävlingar så får de ett kvitto på hur dom står sig i konkurrens med landets övriga bryggerier, men även utländska. Jämtlands Bryggeri klassas som ett s.k. mikrobryggeri med en produktion på ca 900.000 liter per år och i Sverige finns ca 280 mikrobryggerier. För att klassas som ett mikrobryggeri ska inte produktionen överstiga 3 miljoner liter per år.

– Vårt bryggeriteam i Pilgrimstad, där vårt bryggeri finns, gör ett fantastiskt jobb med alla våra öltyper. Vi visste redan tidigt att Jämtlands IPA var av hög kvalitet och nu har vi dessutom fått ett fint bevis på det, säger en nöjd bryggmästare Mats Nyström.

Läs mer
Om Jämtlands IPA här: http://www.jamtlandsbryggeri.se/vara-ol/india-pale-ale/

Om vinnarna 2017 här: http://www.mynewsdesk.com/se/svenska_massan/pressreleases/vinnare-i-oeltaevlingen-samt-maessans-baesta-oel-1877849

Kontakt
Anders Thelenius, VD
070-676 94 86
anders.thelenius@jamtlandsbryggeri.se


Om Jämtlands Bryggeri

Jämtlands Bryggeri är en av pionjärerna när det gäller svensk hantverksöl och har sedan starten 1996 bryggt öl i Pilgrimstad, 3 mil sydost om Östersund. Bryggeriet har 9 anställda och årsproduktionen uppgår till ca 900 000 liter. Sortimentet består av drygt 20 ölsorter, varav en handfull är säsongsöl.


Kontaktpersoner

Anders Thelenius
VD
Anders Thelenius